Petter Stordalen i Almedalen

Skrivet av: Lars-Olof Pettersson, 2013-06-26

:ink:Almedalens intressantaste seminarium?:inkstop:

 

Den norske hotellmagnaten Petter A Stordalen kommer till Almedalen för att prata om innanförskap. Hur ska vi skapa fler jobb, inte minst för ungdomar och invandrare?

“Det gäller att expandera även i dåliga tider så att vi inte lämnar de svagaste på arbetsmarknaden vid sidan av samhället”, menar Petter Stordalen. Han har bjudit in en mycket namnkunnig panel för att diskutera ämnet:

  • Annie Lööf, näringsminister och partiledare för Centern
  • Magdalena Andersson, finanspolitisk talesperson för Socialdemokraterna
  • Jens Spendrup, ordförande, Svenskt Näringsliv
  • Tobias Baudin, vice ordförande, LO
  • Hidayet Tercan, entreprenör

Plats: Clarion Hotel Wisby, förstås 🙂

Tid: Fredagen den 5 juli kl. 13.00 – 14.30

Petter A Stordalen intervjuas också i magasinet “Älska Almedalen”, som Rådhusgruppen City ger ut tillsammans med Nordiska Tidningsbolaget.

Nordic Choice hotels, som ägs av Petter Stordalen och vars styrelseordförande han är, är Nordens största hotellkedja, med 77 hotell i Sverige. Man bygger för närvarande ut ytterligare nästan 1600 hotellrum.

Av de anställda har mer än var fjärde utomskandinavisk bakgrund. Jobb i hotell och restauranger är det första jobbet för många ungdomar.

Under året har man lanserat en ny matvision med mer frukt och grönt, mindre kött och tillsammans med WWF inför man en lista på livsmedel som inte är godkända.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *