Älska Almedalen

Skrivet av: Lars-Olof Pettersson, 2013-06-28

:ink:Älskar du också Almedalen?:inkstop:

På söndag inleds Almedalsveckan. Lagom till starten publicerar Rådhusgruppen City tillsammans med Nordiska Tidningsbolaget magasinet “Älska Almedalen”.

I “Älska Almedalen” kan du läsa reportage om några av våra kunder: Proffice, IF Metall, Riksbyggen, Sveriges Arkitekter, SJ och Nordic Choice Hotels.

Det går att läsa om idéer och visioner. För Riksbyggen är inte problemen oöverstigliga, det finns också möjligheter i dem säger VD Leif Linde som “fokuserar på nytänkande”.

Enligt Petter Stordalen är “skatter och mångfald nödvändiga för både samhälle och företag” och han kommer till Almedalen för att sprida sitt evangelium. Han hävdar också att han sätt “att driva koncernen inspireras av tankar från en pingstförsamling och den gamla genuina socialdemokratin”. Det kan säkert låta provocerande för en del.

Sveriges Arkitekters förbundsdirektör, Catherina Fored lanserar idén att regeringen borde tillsätta en “stads-minister” och hon betonar att de som ser “arkitektur som enbart färg och form” har missuppfattat det hela.

SJ:s nye VD Christer Fritzson pekar på att företaget nu “är på rätt spår”.

Björn Fredblad är klubbordförande för IF Metall på Villeroy&Bosch i Gustavsberg och deltar i ett stort projekt för kompetensutveckling, tillsammans med ett 30-tal andra företag. Behovet har fått styra vilka utbildningar man tagit del av, men det har också gjort att man kan genomföra en förändring av arbetsorganisationen i samband med en flytt till nya lokaler.

Proffice VD, Lars Kry, är angelägen om att finnas på en arbetsmarknad som “finns till för alla”. Han blev 2012 utnämnd till årets chef på en gala av tidningen Chef. Det kommenterar han tämligen anspråkslöst: “Jag antar att jag gjort mer bra grejer än vad jag gjort dåliga”.

Men vi på Rådhusgruppen City antar att du är nyfiken. Så därför vill uppmana dig att läsa

magasinet och göra testet: “Är du en riktig Almedalsnörd?” Det är vi, men säg det inte till någon!

 

Älska Almedalen

Älska Almedalen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *